Glasfolie met de eigenschappen van dubbel glas

 

Folies die de warmte in de winter binnen houden. Ook wij kunnen dergelijke folies leveren.

Er wordt op Internet en TV reclame voor gemaakt. Ze beloven u gouden bergen.

 

Energie besparen is al een aantal jaren een belangrijk onderwerp. Ook in de glasfoliewereld wordt hier volop aandacht aan besteed.

De folie met de werking van dubbelglas. Dus een folie die energie kan besparen door de warmte ’s winters binnen te houden.

 

Hoe werken deze folies:

Door een speciale laag - een Low-E laag - is een Lage Energie laag - is de folie is staat ervoor te zorgen dat er minder energie via het glas naar buiten verdwijnt. Het bestaande glas kan daardoor meer energie tegen houden. Op enkel glas verbetert de energie besparende waarde - de U-waarde - van 5.6 naar 4.0 - 4.4. Normaal eenvoudig dubbelglas heeft al een een U-waarde van 2,8. Als je hier een isolerende folie op aanbrengt verbetert deze waarde naar rond de 2,2. Op HR+ en HR++ is de verbetering nog minder.

 

De cijfers van enkelglas naar enkelglas met isolerende folie lijken wel indrukwekkend maar de kans dat u de investering van folie in lagere energie kosten- binnen afzienbare tijd - terug verdient is vrijwel nihil

 

Ook het comfort van dubbelglas - daarmee bedoel ik dat u bij dubbelglas veel minder kou van het glas voelt - is met folie veel minder. Het glas blijft erg koud en je blijft die kou voelen. Het verbetert nauwelijks. 

Helaas heb ik geen betere boodschap voor u.

 

Als u hier nog vragen over hebt dan horen wij dat graag van u.

Neem dan alstublieft contact met ons op.