Algemeen

Kun je folie op een deel van het raam aanbrengen?

Matte folie wel. Bijvoorbeeld een strook voor de zitkamer.
Hier kun je ook patronen of figuurtjes uitsnijden. Wij hebben een speciale folie voor badkamers.

De spiegelfolies kun je alleen maar op het gehele raam aanbrengen. Nooit een strook of gedeelte.

Kun je folie alleen op een gedeelte van het raam aanbrengen?

Dat hangt van hetsoort folie af.

Matte privacy folie kun je heel goed op een gedeelte van het raam aanbrengen. Bijvoorbeeld een strook op het raam in de zitkamer. Hier kun je ook patronen of figuurtjes uitsnijden. In badkamers – hier hebben we zelfs een speciale folie voor – wordt dit ook veel gedaan. Vergaderzalen worden vaak met een strook afgeschermd.

Spiegelfolies kun je alleen maar op het gehele raam aanbrengen. Nooit een strook of op een gedeelte van het raam.

Kun je door folie goed naar buiten kijken?

Onze zonwerende en veiligheidsfolies zijn volledig transparant. Daar kijk je dus normaal door naar buiten. Vaak zelfs iets beter omdat het licht minder fel is. De folies zijn praktisch onzichtbaar, je ziet ze dus niet zitten. Uiteraard zijn de matte folies niet doorzichtig.

Wij zijn bang dat bij het breken van het glas de kinderen of omstanders gewond raken door scherpe glasscherven. Kan folie dat probleem oplossen?

Met folie kun je voorkomen dat de scherven gevaarlijk zijn. Door een transparante kleurloze folie op het glas aan te brengen, zorg je ervoor dat er in geval van glasbreuk geen gevaarlijke scherven ontstaan, ze worden door het folie bij elkaar gehouden.

Kan ik bij De Kock Raamfolie folie bestellen en zelf aanbrengen?
 • De zonwerende folies en de matte folies wel. We leveren geen standaard pakketten.
 • U geeft op welke folie u wilt hebben, wij doen u een vrijblijvende offerte en sturen – na akkoord – de folie op.
 • We leveren de folie overmaats en u snijdt deze op het raam op maat.
Is folie eenvoudig zelf aan te brengen?

Folie aanbrengen is een vak dat je alleen door veel ervaring kunt leren. Ben je handig, dan kun je het wellicht zelf. Maar vergis je niet. Ben je onervaren dan is het geen eenvoudige klus, tenzij je genoegen neemt met een minder fraai resultaat.

Hoe kun je zelf folie verwijderen?
 • Bij matte folie zit er helaas niets anders op dan het er stukje voor stukjes af te peuteren of met een glaskrabber afsteken. Zorg voor scherpe messen. Botte messen maken krassen. Föhnen of oplosmiddelen hebben geen enkele zin. Ook wij doen het ook met messen.
 • Van spiegelfolie en veiligheidsfolie kun je vaak een hoekje lospeuteren en alles eraf trekken. Dan blijft er een lijmlaag achter die je met water af moet steken. Het is een tijdrovend werkje.
Verwijderen jullie ook folies?

Wij kunnen het ook voor u verzorgen. Stuur een foto(‘s) van de situatie met de maten en we maken een offerte voor u.

Heeft De Kock Raamfolie een showroom?

Wij hebben geen showroom. Wij kunnen u via de mail voorbeelden laten zien van onze oplossingen en gebruikte materialen. Zo nodig is een persoonlijk gesprek of bezichtiging van de locatie/situatie altijd af te spreken.

Anti-inkijkfolie

Is er een folie die altijd van 1 kant spiegelt?

Nee helaas. De spiegeling is altijd afhankelijk van het licht. De folie spiegelt aan de klant van het meeste licht naar het minste licht. Dus overdag aan de buitenkant bij het daglicht en ‘s avonds  als er binnen licht brandt aan de binnenkant.
Dit is met ALLE soorten van anti-inkijk waarbij je naar buiten wil kijken. Spiegelfolie, folie met gaatjes, lamellen met gaatjes, vitrage ect. Bij allemaal draait de inkijk ’s avonds om.

Bij de politieseries is de verhoorkamer ook altijd fel verlicht en de andere ruimte is donker.

Is er een folie die slechts aan één kant (binnen of buiten) spiegelt?
 • Nee helaas. De spiegeling is altijd afhankelijk van het licht. De folie spiegelt aan de kant van het meeste licht naar het minste licht. Dus bij het daglicht spiegelt de folie aan de buitenkant en ‘s avonds als er binnen licht brandt aan de binnenkant.
 • Dit geldt voor alle soorten van anti-inkijkfolie. ‘s Avonds draait de inkijk om. Daarom zie je in politieseries altijd dat de verhoorkamer altijd fel verlicht is en de andere ruimte donker.

Voor meer informatie over anti-inkijkfolie, lees meer >

Zonwerende folie

Als je zonwerende folie aan de binnenkant aanbrengt barst de ruit dan? (= thermische breuk)

Als je weet wat je doet is die kans erg klein. Wij zijn Premium Dealer van Saint Gobain – de grootste glas- en folieproducent ter wereld – en hebben dus alle kennis van glas tot onze beschikking. voor de volledig uitleg verwijs ik naar deze speciale pagina

Hoeveel warmte scheelt het als ik warmtewerende folie aanbreng?
 • Enkele graden, dat is de vuistregel. Een precies antwoord is lastig.
 • Warmtewerende folie zorgt in elk geval voor een daling van de gevoelstemperatuur. Als de binnentemperatuur daalt en je de warmte dus minder voelt, is dat is vaak al een grote winst.
 • Warmtewering is afhankelijk van een aantal factoren:
  • Van het soort folie dat wordt toegepast.
  • Van het glasoppervlak ten opzichte van de ruimte. Veel glas en een kleine ruimte is heel anders dan een grote ruimte met weinig glas.
  • Van de hoeveelheid licht dat de ruimte binnenkomt. Ligt de ruimte op het Zuiden of het Westen, dat maakt zeker een verschil.
  • Van de mate van isolatie van de ruimte (de zolder, het kantoor etc).

Voor meer informatie over zonwerende folie, lees meer >

Veiligheidsfolie

Kan ik ook veiligheidsfolie bij u bestellen om het zelf aan te brengen?

Veiligheidsfolie leveren we niet als los product voor doe-het-zelf montage. Het is erg belangrijk dat de folie niet alleen netjes maar vooral GOED wordt aangebracht. Hierbij is de juiste wijze van monteren van veiligheidsfolie heel erg belangrijk. Zonder het juiste gereedschap en ervaring gaat dat niet lukken.

Waar is veiligheidsfolie geschikt voor?
 • Om in geval van breuk gevaarlijke scherven te voorkomen. Veiligheidsfolie wordt veel toegepast bij kinderdagverblijven, scholen en openbare gebouwen. Maar ook in de voedselindustrie. Er mag geen glas is in het eten terechtkomen als er een ruit breekt.
 • Veiligheidsfolie werkt inbraakvertragend. Met een speciale folie op het glas, hebben dieven en vandalen meer tijd nodig om binnen te komen. En zeker zo prettig is dat de ravage door rondvliegend glas minder groot is.
 • Veiligheidsfolie beveiligt in geval van een explosie. Met ultrasterke folie en een verankering aan het kozijn is de schade die ontstaat aanzienlijk te beperken. Onze speciale folie en verankering voldoen aan de strengste veiligheidseisen.

Voor meer informatie over veiligheidsfolie, lees meer >