Wat is raamfolie

rolletje zwarte folieRaamfolie en glasfolie twee namen voor hetzelfde product. Ze zijn er in vele soorten en voor uiteenlopende toepassingen. Raamfolie is gemaakt van polyester of vinyl en voorzien van een lijmlaag.

Er zijn vele toepassingen en mogelijkheden. Als je opzoek bent naar een glasfolie om de warmte buiten te houden. Of je wilt meer privacy. Het kan zijn dat je geen hinderlijk (zon)licht meer wil.

Of als we het over veiligheid hebben – dat inbrekers geen kans meer hebben. Je bent bang dat als een ruit breekt dat de kinderen zich bezeren. Een voedselfabrikant wil niet dat er bij ruitschade glassplinters in het eten komen.

Of je wil gewoon het kantoor opvrolijken met een print op een wand of glasgevel. Je logo op het raam.

Heel veel mogelijkheden en ideeën waar  De Kock Raamfolie je heel goed mee kan helpen.

Met advies – eventueel ontwerp – en zeker met montage

Wij ontwerpen, printen, snijden, leveren en monteren alles op maat. Altijd van de beste leveranciers en vakkundig gemonteerd.

Zonwerend raamfolie

Onbehandeld glas laat licht en warmte ongehinderd door. Hierdoor wordt het binnen erg warm. Je spullen gaan verkleuren en je hebt veel last van het schelle zon licht.

De meest effectieve manier om deze problemen op te lossen is het gebruik van zonwerend glasfolie.

Onze zonwerende glasfolie is geschikt voor al het hedendaagse glas. Dus geschikt voor HR++ glas. Zowel bij buitenmontage maar ook bij binnenmontage.

 

Kun je zonwerend folie dan ook op HR++ glas aanbrengen?

Ja, ook op HR++ glas kan ook aan de binnenkant raamfolie gemonteerd worden al moet je wel goed weten wat wel en niet kan. In veel situaties weten we heel goed wat wel en niet kan en in sommige speciale situaties kunnen een risico berekening laten maken. En uiteraard als je daar prijs op stelt kunnen we in jou situaties ook een berekening laten maken. Mochten we toch een verkeerde beoordeling maken en gaat er een ruit kapot dan garandeert de fabrikant – als de breuk door de folie veroorzaakt wordt – een nieuwe ruit met raamfolie. In de garantie voorwaarden krijgt u dit zwart op wit.

als u wat uitgebreidere informatie over dit risico wil lezen kun u hier klikken

 

Is raamfolie helder? Kan ik naar buiten kijken?

Je kunt gewoon naar buiten kijken net als nu.

Onze raamfolie is zo helder als glas. Daarom hebben wij voor onze zonwerende glasfolies gekozen  voor een sputter-coated folie.

Sputter coaten is een speciale productie techniek waarbij metaal deeltjes als het ware in de dunne polyester glasfolie worden aangebracht. Dit geeft een heel helder en mooi resultaat.

Door deze ongelofelijke heldere kwaliteit heb je eigenlijk niet door dat er glasfolie op de ramen zit. Verder is vooral de kwaliteit op lange termijn heel erg goed. De sputter-coated folie verkleurt niet en vervormt niet.

Na 20 jaar ziet de raamfolie er nog steeds net zo uit.

 

Kan folie mijn energiekosten verlagen?

Als u een airco of top-koeling hebt kunt je met zonwerend raamfolie een aanzienlijke besparing bereiken.

Doordat er veel minder warmte binnen komt hoeft de airco veel minder hard te werken en verbruikt dus veel minder energie. Dat is al heel snel een enorme besparing en kan dus heel veel geld opleveren.

 

Met een aantal zaken moeten we echter rekening houden:

 1. Kennis van glas
  Voor een goed advies is kennis van glas onontbeerlijk. Glas is – vooral in Nederland en België – technisch van een zeer hoge kwaliteit waardoor we niet meer zo maar elke folie overal op kunnen plakken. Die tijd ligt ver achter ons.
 2. Soorten raamfolie
  Er zijn twee hoofdgroepen raamfolie: spiegelende en niet spiegelende raamfolie. Beide zijn zowel binnen als buiten aan te brengen.
  Buitenfolies hebben vaak een beter resultaat. Er zijn echter situaties waarin een buitenfolie niet gewenst is – de ramen zijn van buiten onbereikbaar – en dan is een binnenfolie een erg goed alternatief.

 

Hoe werkt folie

De zonnestralen die we als warm ervaren bestaan voor ongeveer 50% uit zichtbaar licht en voor 50% uit kort infrarood. Kort infrarood kunnen we niet zien

De meeste kantoren en woningen hebben dubbelglas dus daar ga ik het nu over hebben.

Door die warmtestralen van de zon met een buitenfolie aan de buitenkant tegen te houden kun je het beste resultaat bereiken. voordat de stralen iets kunnen doen worden ze door de folie opgevangen en weerkaatst. Je kunt dan bij alle warmte tegen houden.

Dus met een buitenfolie kun je de warmte wering gemakkelijk berekenen dat is de warmte die direct door de folie weerkaatst wordt. Maximaal 85% aan warmte tegen houden

Als je folie aan de binnenkant aanbrengt dan passeren de warmtestralen eerst de 1ste ruit  en komen dan op de ruit met folie. Een deel van deze warmtestralen worden direct door de spiegelfolie weerkaatst en een deel wordt opgenomen. De binnen ruit zal daarom warm worden.

Een deel van deze opgenomen warmte zal naar binnen uitstralen en een deel naar buiten. Voor het beeld houden we 50% naar binnen en 50% naar buiten aan.

Bij binnenfolie is de totale warmte wering wat moeilijker te berekenen. dan neem je het gedeelte dat direct teruggekaatst wordt + de 50% die naar binnen gestraald wordt. Een binnenfolie kan maximaal 55% aan warmte tegenhouden. dat komt door het opwarmen van de binnenruit. 55% warmte tegen houden toch zeer effectief en dat geeft een erg prettig binnenklimaat

Spiegelfolie

Toen wij in 1972 begonnen was er alleen Silver 20 folie. En deze is er nog steeds. De meest effectieve spiegelfolie die we in ons assortiment hebben.

Spiegelfolie werkt het beste om warmte buiten te houden tegen een scherpe prijs. De meeste spiegelfolies moeten buiten aan gebracht worden. Dit komt omdat op het huidige technisch zeer hoogstaande glas niet meer zo maar aan de binnenkant geplakt kan worden. Je moet erg goed weten wat wel en vooral niets kan.

Het voordeel van raamfolie aan de binnenkant gemonteerd is de zeer lange levensduur. De folie is alleen wel wat minder effectief

Dit in tegenstelling tot een buitenfolie die juist effectiever is. Je weerkaatst de warmte stralen al voordat ze binnen komen

Naast de spiegelfolies zijn er tegenwoordig ook warmtewerende folies die niet spiegelen.

Redenen waarom er voor een raamfolie zonder spiegeling wordt gekozen zijn.

 • Bijvoorbeeld om dat het uiterlijk van het pand niet mag veranderen, bij een monumentaal pand
 • Het kozijn grenst aan een terras
 • Het mag van de architect niet
 • Je vindt het gewoon niet mooi.

Bij de werking van spiegelfolie heb ik aangegeven dat de warmtestralen van de zon uit 2 delen bestaat. Zichtbaar licht en kort infrarood. Als je een folie wil hebben die je niet ziet kun je niets aan het zichtbare licht doen. Als je dat doet krijgt de folie een kleur en hou je dus licht tegen. Denk maar aan een zonnebril.

Je kunt met kleurloze folies dus alleen kort infrarood tegen houden en dat was 50% van de warmte stralen. Daardoor kun je met een vrijwel onzichtbare folie nooit meer dan 55% aan warmte tegen houden. Troost u dit geeft al een hele verbetering ten opzichte van geen folie. Het comfort neemt aanzienlijk toe.

Spiegelfolie – buiten

De meest effectieve warmtewerende folie is de Sentinel Plus Silver 20 OSW. Deze raamfolie is zilverkleurig en houdt 86% van de zonnewarmte tegen. Een hogere warmtewering is er niet te krijgen. De folie neemt wel wat licht weg. U houdt goed zicht en kunt gewoon lezen. Zeer geschikt voor kantoren en slaapkamers. Wat minder geschikt voor een woonkamer.

Als die maximale warmtewering niet noodzakelijk is of wat meer licht binnen is gewenst, dan is de Sentinel Plus Silver 35 OSW een erg goed alternatief. Deze folie weert 75% van de zonnewarmte. Verschil tussen 86% en 75% is voor een gebruiksruimte nauwelijks merkbaar. Zeer geschikt voor kantoren en woonkamers.

Tegenwoordig is de Sentinel Plus Silver 50 OSW erg in opkomst.  Deze is nog wat lichter dan de Sentinel Plus Silver 35 OSW en weert 65% van de warmte. De Sentinel Plus Silver 50 OSW is ideaal naast een terras of bij de ingang van een kantoor

De Sentinel Stainless Steel 15 OSW wordt heel veel gebruikt. Dit is een is een grijzige folie. Vooral erg goed als je last van schittering op je beeldscherm hebt. Deze folie is grijs van doorzicht.

Laatste alternatief is de folie Sentinel Stainless Steel 25 OSW. Deze is ook wat lichter dan de Sentinel Stainless Steel 15 OSW maar spiegelt door zijn kleur beduidend minder. Warmtewering 65%.

Deze 5 zijn de meeste verkochte raamfolies voor buiten uit ons assortiment

Spiegelfolie – binnen

Er kunnen verschillende argumenten zijn om binnen te plakken. Soms is die hoge warmtewering niet noodzakelijk. Een hele praktische – je kunt er buiten niet bij.

je ziet het vlakken zonlicht op een tapijt. 1 vlak met Silver 35 zonwerende raamfolie en 1 zonder raamfolie

Zonlicht op een tapijt. 1 raam met Silver 35 spiegelfolie en 1 zonder raamfolie

Silver 35 is dan de meest effectieve raamfolie voor binnen met een warmtewering van 55%.
Sterling 50  – lichte champagne kleur –  is een iets lichtere raamfolie met bijna dezelfde warmtewering.

Beide folies kunnen op dubbelglas en op HR++ glas aangebracht worden.

Niet spiegelende raamfolie – buiten

De Sentinel Plus SX 80 OSW is eigenlijk de meest ideale raamfolie. Hij laat veel licht door en weert heel veel warmte en wat vooral heel erg prettig is – hij spiegelt niet.

De folie weert iets meer dan 55% van de zonnewarmte en heeft een hele prettige kleur.

Een alternatief voor de Sentinel Plus SX 80 OSW is de Sentinel Plus SX 50 OSW. Het zelfde resultaat – net zo effectief – alleen heel licht spiegelend.

Niet spiegelende raamfolie – voor binnen

De enige raamfolie daarvoor is de LX-70. De raamfolie weert 55% van de zonnewarmte. Er zijn er 2 fabrikanten ter wereld die een dergelijke raamfolie kunnen maken van deze kwaliteit en helderheid.

LX-70 is een volledig metalliseerde folie en bestaat uit 11 metaalsoorten. Waaronder goed en zilver. Daardoor is de folie geschikt voor de montage aan de binnenkant van HR++ glas. De folie weert 55% van de zonnewarmte.

Mijn advies is goed de afweging LX-70 ten opzichte van Sentinel Plus SX 80 OSW te maken.

 

Hoe moet je raamfolie beoordelen?

 1. Houd de folie als een bril voor uw ogen. Niet op afstand houden. Niet op het raam plakken maar ECHT als een BRIL vlak voor de ogen houden.Dit geeft het beste beeld van het effect van de folie op de ruimte. Kijk rustig om u heen – ook naar binnen. Probeer wat te lezen en laat de ogen even rustig wennen. Neem hier de tijd voor.
 2. Houd de rug van de hand in de zon en schuif de folie tussen hand en zon. Zorg ervoor dat de folie de hand NIET raakt en voel het effect op de hand.Dit is de beste methode om zelf in de betreffende omgeving het effect van de folie te bepalen.

Veiligheidsfolie

Het meeste glas zal door een enkele tik of steen al breken. Dit kan een klein probleempje zijn omdat de ruit redelijk heel blijft. soms alleen een gaatje heeft.

Het kan echter ook anders gaan. de hele ruit valt naar beneden en levert gevaar voor mensen op.

Of een inbreker die met een enkele tik een ruit stuk maakt en zich toegang verschaft tot jou eigendom. Kantoor of woning.

In het ergste geval kan het zelfs een explosie zijn die er voor zorgt dat de splinters in de ronte vliegen en veel persoonlijke schade maken.

Door polyester veiligheidsfolie op de ruit aan te brengen blijven kunnen deze gevaren voorkomen worden. Door de enorme hechting van de folie op het glas worden de glasscherven bij elkaar gehouden. Hierdoor is het moeilijk door het glas heen te komen of te vallen. Er is en blijft daardoor een veilige situatie bestaan.

De veiligheidsfolie moet echt enorm goed op de ruit plakken en dat is heel erg belangrijk. Om die goede hechting te garanderen, is montage door een deskundige noodzakelijk.

Waar is veiligheidsfolie voor bedoelt?

 

1) Scherf beveiliging

Bij deze beveiliging is het vooral heel erg belangrijk dat er in geval van breuk geen scherven vrij komen.

Waar vindt je dit risico?

Bijvoorbeeld bij kinderdag verblijven en scholen en zo. Bij u thuis – denk aan de tochtdeur of keuken deur.

De folie zorgt ervoor dat als de ruit breekt dat er geen scherven vrij komen waar kinderen of volwassenen zicht aan kunnen bezeren

Een hele specifieke doelgroep is de voedselverwerkende industrie.

Scherfbeveiliging is vaak een vereiste voor HACCP- en BRC-certificaten. Ook hier zorgt de glasfolie ervoor dat er bij glasbreuk geen scherven in het eten terechtkomen.

Gelaagd glas is vaak allang niet meer voldoende.

Vaak hoor je dat er op dubbelglas geen folie hoeft omdat dit niet kan breken. Dit is onzin. dubbelglas breekt minder snel maar als het breekt heb je ook twee keer zo veel scherven.

Bij dubbelglas kan het zijn dat allebei de ramen van veiligheidsfolie voorzien moeten worden.

Ook een gelaagde ruit moet in deze – categorie van scherfbeveiliging – vaak voorzien worden van glasfolie. Als een gelaagde ruit breekt – zeker met wat meer geweld – kunnen er nog steeds scherven van het glas loskomen. Met veiligheidsfolie is dat te voorkomen.

Hetzelfde geldt voor gehard glas. Gehard glas heeft een veel hoger breekpunt maar als het breekt – en dat kan heel gemakkelijk – spat het is miljoenen kleine stukjes uiteen. Ook dan geeft raamfolie veel bescherming. Het glas blijft dan bij elkaar en vliegt niet in de rondte. Dit soort scherfbeveiliging wordt veelal toegepast bij glazen deuren bij winkels en kantoren.

De beste oplossing is dan 4 Mil – 100 micron/0,01 mm dik – veiligheidsfolie.

Onze 4 Mil veiligheidsfolie heeft het NEN 12600 certificaat en mag daardoor op dezelfde plaatsen worden toegepast als gelaagd glas. Zoals doorval-beveiliging in bestaande situatie. Dan hoef je dus niet al het glas te vervangen maar mag je folie aan laten brengen

 

2) Inbraak beveiliging

De folie zorgt ervoor dat inbrekers en vandalen niet zo maar door kunnen lopen. Het glas met de glasfolie vormt een erg vervelende hindernis. Vaak zit er bloed op het glas.

Wat gebeurd er?

Een inbreker gooit een steen.

Zonder glasfolie op de ruit ligt de ruit – groot of klein – direct op de grond en loopt de inbreker “fluitend” naar binnen. Ook als het dubbelglas is. Net zo gemakkelijk

Als er nu veiligheidsfolie op deze ruit zit dan kijkt de inbreker beteuterd want de ruit is wel stuk maar hangt aan elkaar. Waarna de inbreker zijn best moet doen moet om een gat te maken. Dit kan alleen met nog meer geweld, dat kost tijd en maakt veel lawaai. Achteraf zit het glas dan vaak ook vol met bloed omdat de inbreker heeft getracht het gat met zijn handen groter te maken. Al met al is hij al veel langer bezig en elders is het eenvoudiger

Een goede en meest gebruikte oplossing voor een doorsnee woning of kantoor is de 8 Mil inbraakvertragende veiligheidsfolie – 200 micron/0,02 mm dik. Deze glasfolie vormt een moeilijke hindernis

De zwaarste folie is de 14 Mil inbraakvertragende veiligheidsfolie – 300 micron/0,03 mm dik. Deze folie voldoet ook aan de NEN 356 P2A Normering en vormt een beduidend betere hindernis

Inbraakvertragend glasfolie is een relatief goedkope en zeer effectieve manier van beveiligen. Geen hak- en breekwerk of noodzakelijke herstel werkzaamheden en dus geen overlast tijdens de montage. Glas met veiligheidsfolie maakt het dan wel moeilijker om binnen te komen, andere beveiligingsmaatregelen – detectie, alarm en sloten etc – blijven noodzakelijk.

 

3) Explosie beveiliging

Tegenwoordig steeds actueler. Je wil voorkomen dat in geval van een explosie de scherven in de rondte vliegen. Deze rondvliegende scherven vormen dodelijke projectielen.

Bij een explosie zijn er twee gevaarlijke momenten. Tijdens de explosie is het glas dat uit de sponning geblazen wordt heel erg gevaarlijk. Dat vliegt het glas als scherpe messen in het rond. Zelfs als je je niet in de buurt dan de explosie bevindt kan dit grote schade – vooral ook persoonlijk letsel – aanrichten.

Het tweede moment is na de explosie. Dan ontstaat er een soort vacuüm en vliegt van het glas weer terug. Des te dichter in de buurt, des te groter het risico. Ook dan is het persoonlijk letsel het grootst.

Er zijn twee dingen belangrijk:

 1. dat de glasfolie niet te stijf is. Deze moet goed met de luchtdruk – want dat is een explosie – kunnen meebewegen.
 2. als het kan moet de glasfolie goed aan het kozijn bevestigd worden. Gebeurt dit niet, dan bestaat het risico dat de ruit in zijn geheel naar binnen wordt geblazen. Op zich is dit al een heel stuk veiliger dan het rondvliegende glas maar verankeren is dus wel veel veiliger.

De beste mogelijke oplossingen zijn 8 Mil – 200 micron/0,02 mm dik – of 14 Mil – 350 micron/0,035 mm dik – veiligheidsfolie maar eigenlijk is alleen 8 Mil – 200 micron/0,02 mm dik – veiligheidsfolie met verankering aan het kozijn de veiligste oplossing.

Montage van raamfolie

Er zijn enorme kwaliteitsverschillen die u pas merkt op het moment dat er problemen zijn. Wat de kwaliteit van de raamfolie ook is, als hij niet correct is aangebracht, zal hij nooit zijn werk goed kunnen doen.

Het feit dat de glasfolie er mooi uitziet en netjes gemonteerd is zegt dus niets over de werking en dus over de veiligheid.

Dit kunt u gedeeltelijk wel controleren. U kunt soms met het blote oog zien dat de raamfolie onvoldoende aan het glas is gehecht. Het laat los. Of er zitten witte puntjes in. De folie moet ook glashelder zijn en vooral helder blijven

Verder mag er in principe geen water meer onder de glasfolie zitten. Een klein beetje vocht – vlak na de montage –  daargelaten. Dat moet na drie tot vier maanden zijn verdwenen.

Het monteren van veiligheidsfolie, zeker 8 Mil en 14 Mil, is zwaar en arbeidsintensief werk.

Arbeidsloon is hoog , zeker van professionals, en de juiste montage materialen zijn ook niet goedkoop. Dus wees voorzichtig met lage aanbiedingen!

Anti-inkijkfolie

In de meeste gevallen wordt hiermee bedoeld een matte niet-doorzichtige plakfolie die bijna al het licht doorlaat. Ook wel zandstraal plakfolie genoemd.

Deze folie kan op een deel van het glas – bijvoorbeeld een strook – worden aangebracht. Hieruit kunnen logo’s, streepjes of elk ander eigen ontwerp worden gesneden.

 

Dusted Glas Matte glasfolie - Dusted Glass - met vergoot logo en welkom uitgesneden

Onze meest verkochte folie is de Dusted Glass.

Als je een logo of figuurtje wil laten uitsnijden is de Dusted Glass meestal de mooiste oplossing omdat deze folie wat witter van kleur is geeft deze de mooiste achtergrond

De Dusted Glass is ook het meest geschikt voor de badkamer

 

 

Ontvangst ruimte bij bedrijf afgescheiden met Satin Crystal raamfolieSatin Crystal

De Satin Crystal is wat kleurlozer dan de Dusted Glass. beide folies zijn volledig ondoorzichtig alleen door de Satin Crystal zie je wat sneller contouren

Deze matte folie is erg mooi voor vergaderzalen en woonkamers omdat het beeld wat rustiger is

 

 

 

Satin Crystal Light

Dit is een nieuwe glasfolie. Deze matte folie is wel degelijk ondoorzichtig alleen zie je altijd contouren. Je kunt kan wel zien dat er iemand zit en dat hij bij wijze van spreken zit te schrijven maar niet wat hij schrijft.

Je kunt wel zien dat er een projectie scherm aam staat maar niet zien wat erop staat

Veel kantoren zijn tegenwoordig voorzien van grote glazen wanden. Als je nu toch wat privacy wil maar erg graag het open karakter van de glazenwanden wil behouden is de Satin Crystal Light een goede oplossing

 

 

Spiegelfolie

Een ander type anti-inkijkfolie is de bekende spiegelfolie. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de spiegelende eigenschap van de zonwerende raamfolies.

De spiegelfolie werkt alleen overdag – dan heb je aan de buitenkant een spiegel. ’s Avonds als er licht aan is, werkt de folie andersom. Dan heb je binnen een spiegel.

Met een zware spiegelfolie kun je een volledige spiegel vormen. Deze raamfolie moet altijd buiten worden aangebracht.

Voor kantoren of slaapkamers zijn deze raamfolies ideaal. Voor een zitkamer zijn de zware spiegelfolies vaak te donker en dan adviseren we een ook lichtere folie.

Deze lichtere folie spiegelt ongeveer voor 50%. Dan kun je wel naar wat binnen kijken maar je moet wel echt moeite doen.

In plaats van spiegelfolie wordt ook wel een plakfolie met gaatjes gebruikt. Deze zie je vaak op de achterkant van bussen en dan is er reclame op geprint. Ook deze werkt ’s avonds andersom net als de spiegelfolie.

 UV wering – verkleuring voorkomen 

Helaas heeft alles wat achter glas staat last van de zon. Zon heeft de nare eigenschap materialen en kleuren af te breken. Gevolg verkleuring.

Dat wordt veroorzaakt door UV stralen, warmte en zichtbaar licht. Grofweg: UV stralen voor 50%, zichtbaar licht voor 25% en warmte voor 25%. Een zeer effectieve oplossing is de gordijnen dicht doen maar dan zit u wel de hele dag in het donker en dat is niet echt prettig. Bovendien is deze oplossing voor een etalage niet echt handig.

Gelukkig kunnen we met de juiste raamfolie diverse oplossingen bieden

A ) Bij etalages en showrooms is het van groot belang dat er naar binnen gekeken kan worden. Dit kan bij woonhuizen en kantoren ook wenselijk zijn.

Je kunt dan geen gekleurde folie gebruiken want dan gaan de ruiten spiegelen en zie je niets meer. Alleen door wat aan de UV stralen te doen en als het kan wat  aan de warmte kun je het probleem oplossen.
De best mogelijke oplossingen zijn dan UV-Protectie, Sterling 70 beide binnenfolies of Sentinel Plus SX 80 OSW – raamfolie voor buiten

B) Als men niet naar binnen hoeft te kijken zijn er andere mogelijkheden.
De beste oplossingen zijn dan Silver 35 en Sterling 50

Deze 2 folies houden 98% van het UV licht tegen en een beetjes licht en een deel van de warmte.

Ideaal voor inloopkasten waar ben naar buiten wil kunnen blijven kijken

c) Als de bescherming maximaal moet zijn is warmtewerende folie aan de buitenkant een zeer effectieve oplossing.
De beste oplossing is dan Sentinel Plus Silver 20 OSW of Sentinel Plus Stainless Steel 15 OSW.
Er zijn ook nog wat andere mogelijkheden.

Zitkamer / kantoor – vaste opstelling

In een zitkamer of kantoorsituatie waar de meubels, tapijt, gordijnen en dergelijke voor een langere periode op de zelfde plaats aan de zon blootgesteld worden, is het beter een normale zonwerende raamfolie te kiezen. Deze houdt niet alleen de UV-stralen en de warmte tegen maar ook een deel van het licht. Een hele lichte folie is al erg effectief en hoe meer warmtewering hoe effectiever de folie.

Alleen als de ramen zich naast een terras bevinden is vaak een niet-spiegelende raamfolie een prettiger oplossing.

Etalage/showroom – tijdelijke opstelling

Voor deze situatie is het vaak belangrijk dat er naar binnen gekeken moet kunnen worden. In dat geval kun je volstaan met alleen het UV-stralen tegenhouden en eventueel een deel van de zonnewarmte. Hiervoor komt dan een niet-spiegelende zonwerende folie in aanmerking.

Isolerende raamfolie

Sinds een paar jaar is er ook isolerende raamfolie beschikbaar. Het doel is de warmte in de winter binnen te houden. Isolerende glasfolie en dubbel glas worden vaak met elkaar vergeleken hoewel de werking compleet anders is.

Dubbelglas werkt op basis van stilstaande lucht en isolerende folie werkt op een andere manier. De glasfolie heeft een speciale laag die werkt op basis van Emissiviteit.

Emissivitiet is het vermogen van een materiaal om warmte op te nemen. De glasfolie zorgt ervoor dat de ruit moeilijk warmte op kan nemen waardoor de warmte weer naar binnen gedwongen wordt.

Dat geldt alleen niet voor de kou. Die wordt ongehinderd door gelaten. Dat heeft tot gevolg dat isolerende raamfolie in de winter wat minder goed de kou buiten houdt dan dubbelglas.

Groot voordeel van isolerende glasfolie is dan wel weer de hoge warmtewering in de zomer. Dat heeft dubbelglas dan weer niet.

Dit is een vrij nieuwe techniek. Het netto rendement is in werkelijkheid wat lager dan de cijfers aangeven waardoor het pas op wat langere termijn een besparing oplevert.

De werking van Ecolux heeft twee functies: de folie houdt de warmte buiten in de zomer en reflecteert de warmte naar binnen in de winter.

Op enkel glas is een besparing ruim 40% en op dubbelglas bijna 30%. Het verbetert de isolatie tot 41% (K-waarde), bespaart energie, houdt overdreven warmte buiten en laat het daglicht binnen.

Dit is alleen het halve verhaal. ik zou u dringend willen vragen deze pagina over isolerende glasfolie even goed te lezen

Folie als decoratie

dan bedoelen we alle andere toepassingen met folie. bijvoorbeeld een print op een muur. of een gedrukt logo op een raam. een print in een lift.

Met decoratieve folie is van alles mogelijk.

Denk aan belettering, logo’s op je raam, gevel of auto. Bedrukken van behang voor van wanden. De mogelijkheden zijn oneindig.

Wat veel gebeurd is naam of logo of figuurtjes uitsnijden uit matte folie. Het effect van gezandstraald glas. Op zich is dit erg mooi en staat wel chique.

Echter als je echt op wil vallen is een logo of plaatje in kleur veel effectiever.  Door de kleur is je boodschap veel duidelijker. Het hangt er dus sterk vanaf wat voor effect je wil bereiken

Je kunt met decoratie folie ook denken aan het inpakken van bijvoorbeeld een toonbank. Je deur van een nieuw uiterlijk voorzien

Privé en zakelijk

We kunnen elk ontwerp en idee voor u uitwerken. We kunnen namen, strepen en logo’s uitsnijden uit kleurfolie of uit matte folie (Satin Crystal of Dusted Glass). Ook het printen van foto’s en behang en het bedrukken van platen is mogelijk. Kortom, we realiseren uw wens.

 toilet met rondom voorzien van printfolie met koeien in ene groene weideuren voorzien van oude Franse voordeurenvan bovenaf prints van levensgrote witte en roze orchideeënbalie van opticien bezig met het aanbrengen van de lichtgrijze folie op de balie van de opticien

​Kan De Kock Raamfolie iets voor u betekenen?