Hoe werkt isolerende raamfolie echt

 

In de zomer heeft u in huis of op kantoor last van te veel zonnewarmte en in de winter bent u die behaaglijke warmte te snel kwijt. Zou isolerende raamfolie een uitkomst kunnen bieden?

Wat u vooral wil is dat de folie de winter de warmte voelbaar beter tegenhoudt waardoor het binnen warmer zal worden – vooral vlak bij het glas – en de stookkosten omlaag gaan. Toch?

Er zijn een paar zaken die we in ogenschouw moeten nemen.

De werking van folie is natuurkundig gezien heel anders dan van dubbelglas. Dubbelglas werkt op basis van stilstaande lucht en folie werkt op basis van Emissiviteit – het vermogen van een materiaal om warmte op te nemen. Simpel gezegd : als je zorgt dat het glas vanwege de folie moeilijk warmte op kan nemen kan deze warmte ook niet door het glas naar buiten

Het is alleen zo dat dubbelglas door die stilstaande lucht ook een deel de kou van buiten tegen houdt. Hierdoor ontstaat er een interessant NETTO rendement – verschil tussen de warmte die binnen blijft door de isolerende werking en de kou die ondanks het dubbele glas toch nog naar binnen komt.

Isolerende raamfolie houdt die kou van buiten – doordat het een andere werking heeft – absoluut niet tegen. Hierdoor neemt het NETTO rendement van raamfolie aanzienlijk af en voegt daardoor ook niets toe aan het comfort. Kort gezegd die kou – vooral vlak bij het raam – blijft u voelen

Dus de bruto isolerende waarde van enkel glas met folie komt in de buurt van die van dubbel glas. Alleen het NETTO rendement is erg laag. Dus die stookkosten die u zo graag omlaag wil hebben zullen nauwelijks merkbaar zijn.

En dat is ongeacht merk of type isolerende raamfolie. Isolerende raamfolie klinkt mooier dan het is

Uiteraard ben ik altijd bereid uw vragen te beantwoorden

De voordelen van isolerende folie:

  • Houdt in de zomer de warmte buiten (tot 50%)
  • Houdt in de winter de warmte beter binnen (tot 40%)
  • Is energiebesparend

De Kock Raamfolie levert een breed assortiment isolerende folie voor elke toepassing. Meer weten over de mogelijkheden en technische specificaties. Vraag het ons gerust.