U kent het verschijnsel wel. Door de combinatie van UV-straling, zonnewarmte en intens zichtbaar licht verliezen materialen achter glas hun kleur en soms zelfs hun vorm. Met speciale raamfolie is dat goed te voorkomen.

Standaard veiligheidsfolie helpt enigszins, maar niet genoeg. Om de intense werking van met name UV-straling tegen te gaan is meer nodig. Wij bieden een heldere, vrijwel kleurloze, warmtewerende raamfolie (Sentinel Plus SX 80 OSW) die aan de buitenzijde wordt aangebracht. Door het hoge UV-filter en de sterke warmtewering (tot 70% van de zonnewarmte) wordt verkleuring tegengegaan. De folie is door zijn kwaliteiten zeer geschikt voor woonhuizen en kantoren waarvan het uiterlijk niet mag veranderen. Deze folie wordt veel toegepast op ramen aan een zonneterras en op het glas van de serre.

De voordelen van UV-werende raamfolie:

  • Beschermt meubels en vloerbedekking tegen verkleuring
  • Vaak UV- èn warmtewerend
  • Behoudt goede doorkijk door heldere, vrijwel kleurloze kwaliteit
  • Ook een oplossing voor mensen met zonneallergie

UV-protectiefolie

Voor etalages en showrooms wordt desgewenst een speciale UV-protectiefolie gebruikt. Deze is geheel kleurloos en beschikt over hoog UV-filter.

uv-wering-percentages
De verkleuring wordt door 3 belangrijke factoren veroorzaakt UV licht, ca 40%, en warmte, ca 25%, en zichtbaar licht, ca 25%.

De Kock Raamfolie levert verschillende soorten UV-werende raamfolie. Meer weten over de mogelijkheden en technische specificaties? Vraag het ons gerust.

Voorkom verkleuring

Met UV-werende folie kunnen o.a. verkleuring van vloeren worden voorkomen.

UV-Werende diversen
verkleuring-2fb_img_1491939698528

UV-Werende diversen