Verbeter uw comfort met zonwerend raamfolie. Als het zonnetje schijnt worden de meeste mensen blij. Behalve als het zonlicht fel naar binnen schijnt en het binnen te warm wordt. Ook op die dagen wilt u comfortabel kunnen wonen en werken. Zonwerende raamfolie biedt de oplossing voor kantoor, magazijn, productieruimte, etalage, woon- en slaapkamer en elke andere denkbare ruimte. Of u nu het licht wil buiten houden of juist de warmte, of misschien allebei. Het kan.

De oplossingen met zonwerende raamfolie zijn legio. Als spiegelfolie of  juist bijna kleurloos. Afhankelijk van uw situatie en wensen wordt de glasfolie binnen of buiten aangebracht. Vaak is het soort glas ook erg belangrijk in deze beslissing. Daarom adviseren wij u graag en kunt u gedegen kiezen.

De 8 voordelen van zonwerende raamfolie:

 • weert de zonnewarmte tot 86%, waardoor het binnen minder warm wordt;
 • voorkomt hinderlijke schittering of weerkaatsing van de zon en zorgt voor veel minder schittering op het beeldscherm;
 • verhoogt uw privacy;
 • houdt 99% van de UV-straling tegen;

 

 • voorkomt verkleuring van meubels, vloeren en wanden;
 • is onderhoudsvrij;
 • bespaart op energiekosten door minder gebruik van airco of ventilator;
 • is door de vakman snel en zonder noemenswaardige overlast aan te brengen.

De Kock Raamfolie levert een breed assortiment zonwerende raamfolie.
Meer weten over de mogelijkheden en technische specificaties? Vraag het ons gerust.

Bekijk onze oplossingen met zonwerend raamfolie

RAI-Amsterdam

De Europahal is het kenmerkende vooraanzicht van het RAI-complex. Het enorme glasoppervlak zorgt voor veel daglicht in deze tentoonstellingshal. De oude folie was zwaar beschadigd en duidelijk aan vervanging toe.

De RAI vroeg om een raamfolie die het hinderlijke zonlicht buiten houdt, voldoende licht doorlaat en aan de buitenzijde zo min mogelijk spiegeling geeft om zo het karakteristieke uiterlijk te behouden. Na verwijdering van de oude raamfolie brachten wij de nieuwe raamfolie aan. Totaal 800 m2.

Ook voor de kantoren van de RAI werd gezocht naar een soortgelijke oplossing. De beeldschermen waren op zonnige dagen nauwelijks leesbaar. Een zonwerende raamfolie biedt dan uitkomst. En ook hier mocht niets aan het uiterlijk van het pand veranderen. De oplossing moest gevonden worden is een raamfolie die niet spiegelt. de keuze was LX-40.

Ook in het Auditorium mochten we de folie vervangen. Hier was vooral warmtewering belangrijk. Daarom is er gekozen voor Silver 35. Een binnen folie die 75% van de zonnewarmte tegen houdt.

RAI-Amsterdam
achterkant RAI met zonwerende raamfolieEuropahal RAIZonwerende raamfolie aanbrengen Rai

RAI-Amsterdam

Schuberg Phillis – Amsterdam
zonwerende folie Schubergzonwerende folie Schuberg

Schuberg Phillis – Amsterdam

Schuberg Phillis – Amsterdam

De ‘bewoners’ van het kantoorpand van Schuberg Phillis wilde een glasfolie met maximale warmtewering. Dat werd Sentinel Plus Silver 20 OSW, kwaliteitsfolie die 86% van de zonnewarmte buiten houdt. Door de spiegelende werking was het erg prettig dat ze ook veel meer privacy kregen. Geen pottenkijkers meer

De montage van deze warmtewerende raamfolie was niet alledaags. Een groot deel van het glas zat boven een grote vijver. Met behulp van de juiste hoogwerkers konden we de klus klaren.

Cascada – Hendrik Ido Ambacht

Het multifunctioneel wijkcentrum Cascada herbergt onder andere een theater. Op zonnige dagen werd het onaangenaam warm. Door Sentinel Plus Silver 20 OSW zonwerende folie aan de buitenkant aan te brengen, is de temperatuur nu goed beheersbaar.

Een deel van de ramen kon alleen vanaf het water worden bereikt. Met behulp van pontons en steigers konden we erbij komen en de folie aanbrengen.

Cascada – Hendrik Ido Ambacht
zonwerende folie Cascadazonwerende folie Cascadazonwerende folie Cascada

Cascada – Hendrik Ido Ambacht

Groen Hart Ziekenhuis – Gouda
tijdens de montage – zonwerende folie groen HartziekenhuisEr tijdens de montage – zonwerende folie groen HartziekenhuisEr tijdens de montage – zonwerende folie groen Hartziekenhuis

Groen Hart Ziekenhuis – Gouda

Groen Hart Ziekenhuis – Gouda

Het glazendak van een nieuwe uitbreiding van het ziekenhuis was voorzien van buiten zonwering. Deze bleek niet voldoende voor een aangenaam binnenklimaat. Er was vooral te veel licht en ook te veel warmte. Buitenfolie aanbrengen was uitgesloten. En spiegelende folie was in verband met de omgeving niet wenselijk.

Met Solar Gard is gezocht naar de beste oplossing. Uiteindelijk is er gekozen voor True Vue 5. Die kon hier aan de binnenkant aangebracht worden. True Vue 5 houdt veel licht tegen en weert hier 70% van de zonnewarmte.

Woonhuizen

Particulieren hebben naast warmtewering vaak zeer specifieke wensen

voorbeelden:

 • zo moet men goed ongehinderd naar buiten kunnen kijken.
 • de raamfolie moet vaak zo min mogelijk zichtbaar zijn.
 • het liefst geen hinderlijke schittering als je op het terras.

Zonwerend raamfolie Sentinel Plus SX 80 OSW is dan de oplossing. Het uiterlijk van de woning verandert niet, binnen wordt het minder warm en het terras blijft even gezellig als het altijd was.

Woonhuizen
Blok-Zuidland-7Op de ramen naast dit terras is een niet spiegelende raamfolie aangebracht. Je kijkt dus normaal naar binnenBlok-Zuidland-6

Woonhuizen

Apotex – Leiden
zonwerende raamfolie bij Apotex

Apotex – Leiden

Apotex – Leiden

Bij Apotex was de vraag tweeledig: de zwaar beschadigde raamfolie van de hal moest vervangen en de ‘Engel’ die in het glas verwerkt was, moest beter zichtbaar worden.

De ramen met de ‘Engel’ hebben we voorzien van een vrijwel kleurloze folie, die 65% van de zonnewarmte tegenhoudt. De overige ramen kregen een zware zonwerende raamfolie die 86% van de zonnewarmte tegen houdt.

Door de twee raamfolies te combineren werd het gevraagd effect bereikt. Het is binnen veel minder warm en is de ‘Engel’ weer goed zichtbaar.

Winkeletalages – heel Nederland

Voor een etalage is het echt belangrijk dat er goed naar binnen gekeken kan worden en dat de uitgestalde spullen niet verkleuren. Als dan ook de warmte nog buiten gehouden kan worden is dat helemaal ideaal.

Ook hier is met raamfolie een goed resultaat te bereiken.

Mogelijke oplossingen zijn de Sentinel Plus SX 80 OSW of de UV-Protectie folie. De Sentinel Plus SX 80 OSW is bijna kleurloos en houdt 93% van het UV licht tegen en  60% van de zon tegen. De UV-Protectie is volledig onzichtbaar en houdt 98% van het UV licht tegen voor uitgebreidere uitleg verwijs ik u naar onze pagina UV-werende raamfolie.

Winkeletalages – Heel Nederland
raamfolie tegen verkleuring bij G&Wraamfolie tegen verkleuring bij G&Wraamfolie tegen verkleuring

Winkeletalages – Heel Nederland

Rechtbank – Utrecht
zonwerende folie bij de Rechtbankzonwerende folie bij de Rechtbank

Rechtbank – Utrecht

Rechtbank – Utrecht

Het beveiligingspersoneel van de rechtbank in Utrecht had veel last van fel naar binnen schijnend (zon)licht. scanners werkte niet goed. ze konden bezoekers vaak niet goed zien. En computers waren vaak niet leesbaar.

Ook mocht te folie niet te veel opvallen.

In overleg is gekozen voor een zwarte doorzichtige raamfolie. Vergelijkbaar met de zwarte auto folies. Deze raamfolie wordt aan de buitenkant aangebracht. de beveiliging kan nog normaal naar buiten kijken maar ze hebben geen last meer van de zon.