Tsjaikovskilaan 34, 2253 HT Voorschoten, T 06-45474904, E info@dekockraamfolie.nl

Glasfolie met de eigenschappen van dubbel glas

 

De isolerende waarde van enkel glas met folie komt in de buurt van dubbelglas. Al indianen verhalen op internet en TV ten spijt dat enkel glas met folie het zelfde effect heeft als dubbelglas zijn zwaar overdreven. Een goede folie op enkel glas verbeterd de isolerende waarde met 41% en eenvoudig dubbelglas isoleert beter.

 

De Kock Raamfolie kan u de beste een isolerende folie leveren die op dit moment te krijgen is. Uw enkel glas krijgt een U-waarde van bijna 3.0. Dat is bijna gelijk aan eenvoudig dubbel glas.
Maar er is meer aan de hand.

 

Daarnaast houdt de folie niet alleen in de winter de warmte binnen maar in de zomer ook de warmte buiten.

 

Kanttekening is wel dat de folie de kou niet buiten houdt. De werking van folie is heel anders dan van dubbelglas. Het gevolg van deze andere werking is dat het comfort met folie niet echt zal verbeteren.

 

Belangrijk - Hoe werkt het:

De LX-70 Ecolux is een lichte folie die doormiddel van een speciale laag in staat is het energie verlies via glas met bijna 40% weet te verlagen. Deze waarde wordt aan gegeven met de emissiviteit-waarde. Deze waarde moet opgegeven worden en rond de 0,09 liggen. Als deze niet gegeven is of richting de .33 ligt dan moet oppassen. Dan is het geen isolerende folie.

 

De speciale laag op de folie zorgt ervoor dat de folie minder makkelijk warmte opneemt en daardoor minder makkelijk warmte naar buiten afgeeft. Maar die laag werkt voor het tegen houden van confectie warmte - zeg maar omgevingswarmte waardoor je je behaaglijk voelt - maar werkt niet voor kou. Dus de kou van buiten komt gewoon naar binnen.

 

Door de folie kan het bestaande glas dus meer energie - lees warmte - tegen houden. Op enkel glas verbetert de energie besparende waarde - de U-waarde - van 5.6 naar bijna 3.0 en eenvoudig dubbelglas is 2.8 Eenvoudig dubbelglas verbeterd van 2.8 naar 2.2

 

Dit zijn - zo op het oog -  toch wel interessante besparingen - zeker op enkel glas - en uw stookkosten zullen dus dalen.

 

Probleem is alleen dat de goede folies met waardes zoals hierboven beschreven - hier zijn er maar 2 van - gebruik maken van een hele nieuwe techniek en die is helaas erg duur. Gevolg is dat u uw investering door de besparing nooit terug zal verdienen en het comfort niet verbetert.
De goedkopere folies - zo rond de € 75,00 werken nauwelijks en ook deze investering zult u dus ook nooit terug verdienen.

 

De folie kan echter meer. Door de metaallagen in de folie weert de folie ook 60% van de zonnewarmte. De folie is daarmee ook zeer geschikt om in de zomer de warmte buiten te houden.
Hierdoor wordt het ’s zomers koeler binnen en zullen de energie kosten van de airco ook aanzienlijk verlagen.

 

Neem dan alstublieft contact met ons op.