Als het zonnetje schijnt worden de meeste mensen blij. Behalve als het zonlicht fel naar binnen schijnt en het binnen te warm wordt. Ook op die dagen wilt u comfortabel kunnen wonen en werken. Zonwerende raamfolie biedt de oplossing voor kantoor, magazijn, productieruimte, etalage, woon- en slaapkamer en elke andere denkbare ruimte. Of u nu het licht wil buitenhouden of juist de warmte, of misschien allebei. Het kan.

De oplossingen voor zonwerende folie zijn legio. Als spiegelfolie of juist zonder spiegeleffect en bijna kleurloos. Het is zowel binnen als buiten aan te brengen, afhankelijk van de ruimte, van uw wensen en van de mogelijkheden ter plekke. Wij adviseren graag en u kiest.

De voordelen van niet-spiegelende zonwerende raamfolie:

  • weert de zonnewarmte tot 86%, waardoor het binnen minder warm wordt;
  • filtert het licht en zorgt voor veel minder schittering op het beeldscherm;
  • houdt 99% van de UV-straling tegen;
  • voorkomt hinderlijke schittering of weerkaatsing van de zon;
  • voorkomt verkleuring van meubels, vloeren en wanden;
  • is onderhoudsvrij;
  • bespaart op energiekosten door minder gebruik van airco of ventilator;
  • is door de vakman snel en zonder noemenswaardige overlast aan te brengen.

De extra’s van spiegelende zonwerende raamfolie:

  • verhoogt uw privacy;
  • geeft u uw bedrijfspand, gebouw of woning een geheel eigen uitstraling.

De Kock Raamfolie levert een breed assortiment zonwerende raamfolie.
Meer weten over de mogelijkheden en technische specificaties? Vraag het ons gerust.

Bekijk onze oplossingen met zonwerende raamfolie

RAI-Amsterdam

De Europahal is met zijn enorme glasoppervlak het kenmerkende vooraanzicht van het RAI-complex. Het glas zorgt voor een enorme lichtopbrengst in de tentoonstellingshal. Tegelijkertijd is er sprake van veel binnenvallend zonlicht. De RAI vroeg om een raamfolie die het hinderlijke zonlicht buiten houdt, voldoende licht doorlaat en aan de buitenzijde zo min mogelijk spiegeling geeft om zo het karakteristieke uiterlijk te behouden. Na verwijdering van het oude folie brachten wij de nieuwe raamfolie aan over een totaal oppervlakte van 800 m2.

Ook voor de kantoren van de RAI werd gezocht naar een soortgelijke oplossing. De beeldschermen waren op zonnige dagen nauwelijks leesbaar. Een zonwerende folie biedt dan uitkomst. En ook hier mocht niets aan het uiterlijk van het pand veranderen. De oplossing is gevonden in een raamfolie zonwerend wat niet-spiegelend, de LX-40. Tegelijk is ook de zonwerende raamfolie van het Auditorium vervangen.

RAI-Amsterdam
rai_1rai_2rai_3

RAI-Amsterdam

Schuberg Phillis – Amsterdam
schuberg_1schuberg_2

Schuberg Phillis – Amsterdam

Schuberg Phillis – Amsterdam

De ‘bewoners’ van het kantoorpand van Schuberg Phillis wilde een glasfolie met maximale warmtewering. Dat werd Sentinel Plus Silver 20 OSW, kwaliteitsfolie die 86% van de zonnewarmte buiten houdt. De montage van de warmtewerende raamfolie was niet alledaags. De helft van het glasoppervlak bevond zich boven een grote vijver. Met behulp van de juiste hoogwerkers is de klus geklaard.

Cascada – Hendrik Ido Ambacht

Het multifunctioneel wijkcentrum Cascada herbergt onder andere theater. Op zonnige dagen werd het onaangenaam warm. Door Sentinel Plus Silver 20 OSW zonwerende folie aan de buitenkant aan te brengen, is de temperatuur nu goed beheersbaar.

Een deel van de ramen kon alleen vanaf het water worden bereikt. Met behulp van pontons en steigers konden we er bij en de folie aanbrengen.

Cascada – Hendrik Ido Ambacht
cascada_1cascada_2cascada_3

Cascada – Hendrik Ido Ambacht

Groen Hart Ziekenhuis – Gouda
groenhartziekenhuis_1groenhartziekenhuis_2groenhartziekenhuis_3

Groen Hart Ziekenhuis – Gouda

Groen Hart Ziekenhuis – Gouda

Het glazendak van een nieuwe uitbreiding van het ziekenhuis was voorzien van buiten zonwering. Deze bleek niet voldoende voor een aangenaam binnenklimaat. Er was vooral te veel licht en ook te veel warmte. Buitenfolie aanbrengen was uitgesloten. En spiegelende folie was in verband met de omgeving niet wenselijk.

Met leverancier Saint Gobain is gezocht naar de beste oplossing. De True Vue 5 raamfolie zonwerend, houdt veel licht tegen, weert warmte en is aan de binnenkant aangebracht.

Woonhuizen

Eigenaren van woonhuizen hebben als het om raamfolie gaat meestal een aantal wensen: zon- en warmtewerend, transparant naar binnen en buiten, zo min mogelijk zichtbaar en geen hinderlijke schittering als je op het terras zit.

Zonwerende raamfolie Sentinel Plus SX 80 OSW is de oplossing. Het uiterlijk van de woning verandert niet, binnen wordt het minder warm en het terras blijft even comfortabel als het was.

Woonhuizen
riet_1riet_2riet_3

Woonhuizen

Apotex – Leiden
apotex

Apotex – Leiden

Apotex – Leiden

Bij Apotex was de vraag tweeledig: had zwaar beschadigde folie op de ramen van de hal moest vervangen door warmtewerende folie en de ‘Engel’ die in het glas verwerkt was, moest weer zichtbaar worden. De ramen met de ‘Engel’ hebben we voorzien van een vrijwel kleurloze folie, die 70% van de zonnewarmte tegenhoudt. De overige ramen kregen een zware zonwerende folie met veel spiegel. Zo is het nu binnen minder warm en is de ‘Engel’ weer zichtbaar

Winkeletalages – heel Nederland

Voor alle etalages is het van belang dat de transparantie maximaal moet zijn, de warmte buiten gehouden moet worden en de uitgestalde waar niet mag verkleuren door te veel UV-straling.

Ook daar is een goede oplossing voor met raamfolie zonwerend met speciale UV-filters.

Winkeletalages – Heel Nederland
winkeletalages_1winkeletalages_2winkeletalages_3

Winkeletalages – Heel Nederland

Rechtbank – Utrecht
rechtbank_1rechtbank_2

Rechtbank – Utrecht

Rechtbank – Utrecht

Het beveiligingspersoneel van de rechtbank in Utrecht had veel last van fel naar binnen schijnend (zon)licht. Om dat tegen te gaan, is zonwerende folie aangebracht. Gekozen is voor zwarte doorzichtige raamfolie. Hiermee is het zicht naar buiten volledig gehandhaafd en blijft de spiegeling van de gevel aan de buitenzijde, door de donkere kleur, zeer beperkt.