Veiligheidsfolie en het kinderdagverblijf
Veiligheidsfolie ter beschermingvan de kinderen
De omgeving waar je kind overdag verblijft moet zo veilig mogelijk zijn. Dus het glas verdient alle aandacht.
De kans op een glasbreuk in een kinderdagverblijf is welliswaar niet groot is. Alleen is de impact en het gevaar als een ruit breekt wel heel erg groot. Verwondingen kunnen snel levensbedreigend zijn en vaak een litteken achterlaten.
Daarom eist de GG&GD glasbeveiliging. Dat kan heel goed en veilig met veiligheidsfolie. Er is een normering NEN 3569. Deze normering geeft aan in welke omstandigheid er veligheidsglas gebruikt moet worden. Waar dit veiligheidsglas een moet voldoen.
Al mijn veiligheidsfolies zijn goed gekeurd volgens NEN 12600. Veiligheidsfolies worden in NEN 3569 met dezelfde richtlijnen toegepast worden.
In de NEN 12600 test staat hoe de test is uitgevoerd. Daarin staat ook dat de folie volgens de voorschriften van de fabrikant gemonteerd is. De test is dus geldig voor het folie – juist gemonteerd – EN het glas. We kunnen dus nooit op alleen de folie het NEN 12600 certificaat afgeven. Als je dus het NEN 12600 certificaat moet hebben vanwege de eis van de GG&GD moeten wij de folie monteren.
Dus je kunt van normaal glas met veiligheidsfolie voldoen aan de veiligheidseisen van de GG&GD.
Op enkel glas hoeft de folie in principe maar aan 1 kant aangebracht te worden.
Op dubbelglas kan het zijn dat de folie aan beide kanten moet. Bijvoorbeeld als binnen de speelruimte is en buiten het speelplein. Of een scheidingsand tussen 2 speelruimtes
Onze veiligheidsfolie is volledig kleurloos en glashelder. Je ziet er dus niet van.
Doordat je er niets van ziet is het eigenlijk overal toepasbaar. Niet alleen de dagverblijven maar ook scholen en particulieren opvang zijn verplicht een veilige omgeving te waarborgen
als je meer infoprmatie wil kijk dan op de site of mail via het contactformulier