U kent het probleem wel. Spullen achter glas gaan na verloop van tijd verkleuren. Etalage, woning of kantoor. Het maakt niet uit. Dit wordt veroorzaakt door de zon. De UV-straling, zonnewarmte en zichtbaar licht zijn de boosdoeners. Met speciale raamfolie is verkleuring te voorkomen.

Standaard veiligheidsfolie helpt enigszins, maar niet genoeg. Om de intense werking van met name UV-straling tegen te gaan is meer nodig. Wij bieden een heldere, vrijwel kleurloze, warmtewerende raamfolie (Sentinel Plus SX 80 OSW) die aan de buitenzijde wordt aangebracht. Door het hoge UV-filter en de sterke warmtewering (tot 70% van de zonnewarmte) wordt verkleuring tegengegaan. De folie is door zijn kwaliteiten zeer geschikt voor woonhuizen en kantoren waarvan het uiterlijk niet mag veranderen. Deze folie wordt veel toegepast in etalages, showrooms, op ramen aan een zonneterras en op het glas van de serre.

De voordelen van UV-werende raamfolie:

  • Beschermt meubels en vloerbedekking tegen verkleuring
  • Vaak UV- èn warmtewerend
  • Behoudt goede doorkijk door heldere, vrijwel kleurloze kwaliteit
  • Ook een oplossing voor mensen met zonneallergie

UV-Protectiefolie

Voor etalages en showrooms kan ook een speciale UV-protectiefolie gebruikt worden. Deze is geheel kleurloos en beschikt over hoog UV-filter.

rode stoel waar met percentages is aangegeven welk deel van het licht verkleuring veroorzaakt
De verkleuring wordt door 3 belangrijke factoren veroorzaakt UV licht, ca 40%, en warmte, ca 25%, en zichtbaar licht, ca 25%.

Zonneallergie

Ondanks je zonneallergie toch met de gordijnen open kunnen zitten en normaal auto kunnen rijden? Met onze raamfolie kan dat.

Steeds meer mensen zijn overgevoelig voor zon of licht. Dit noemen we licht of zonneallergie. Wij hebben niet de kennis en kunde hier op medisch gebied iets over te zeggen. Wel hebben we in de loop van de jaren voor veel mensen met zonneallergie van hun huis en auto een aangenamere plaats kunnen maken. Niet meer de hele dag de gordijnen dicht houden en min of meer normaal auto kunnen rijden.

Er zijn verschillende mogelijkheden. We hebben een speciale kleurloze folie – met name geschikt voor de auto – zodat je niet steeds volledig ingepakt in de auto hoeft te zitten. We hebben een lichte warmtewerende folie – die houdt een deel van het licht, vrijwel al het UV tegen  – waardoor de woning veel leefbaarder wordt. Op sommige plaatsen – bijvoorbeeld de slaapkamer – kan zelfs een zware zonwerende folie nog wat extra comfort bieden.

Ultraviolette straling (UV-straling) wordt ingedeeld in drie verschillende categorieën: UV-A, UV-B en UV-C.

  • UV-C is de krachtigste vorm van UV-straling, maar deze bereikt de aarde niet.
  • UV-B – tussen de 280-315Nm – wordt grotendeels door de dampkring tegengehouden maar dringt toch door  tot het aardoppervlak. UV-B straling is de belangrijkste veroorzaker van huidverbranding en huidkanker.
  • UV-A – tussen de 315-400Nm – dringt door tot het aardoppervlak maar is het minst schadelijke UV-type. Toch kan ook UV-A straling in hoge dosis leiden tot huidverbranding en huidkanker.

Onze raamfolie heeft standaard een UV filter tussen de 300 – 380 Nm dus het grootste deel van de gevaarlijke UV-A en UV-B wordt tegengehouden. Deze zijn ook het gevaarlijkst als je zonneallergie hebt. Hierdoor werkt raamfolie zo goed als bescherming tegen zonneallergie.

De kleurloze raamfolie – UV-Protectie folie – heeft zelfs een speciaal UV filter tot 410Nm. Daarom is deze folie zo prettig in de auto. In de auto wordt je vaak extra lang bloot gesteld aan UV licht.

Onze folies  worden ook vaak als bescherming gekozen om huidkanker te voorkomen.

De Kock Raamfolie levert verschillende soorten UV-werende raamfolie. Meer weten over de mogelijkheden en technische specificaties? Vraag het ons gerust.

Voorkom verkleuring

Met UV-werende folie kunnen o.a. verkleuring van vloeren worden voorkomen.

UV-Werende diversen
wat er gebeurd zonder UV werende foliewat er gebeurd zonder UV werende folie

UV-Werende diversen