HACCP BRC IFS

Veiligheidsfolie noodzakelijk bij HACCP BRC IFS

Iedereen – elk bedrijf – die eten verwerkt moet er voor zorgen dat dit veilig gebeurd. Ook het glas moet veilig zijn. Veiligheids is daar erg belangrijk voor

Bij het breken van glas vliegen de splinter in het rond. Als dit vlakbij eten gebeurd komten deze plinters in ons eten. Oók bij gelaagd glas kan dit gebeuren

Met veiligheidsfolie voorkom je dat.

Een ruit die breekt en voorzien is van veiligheidsfolie kan geen scherven veroorzaken. De scherven zitten netjes achter de folie opgeborgen en komen niet in ons eten.

Is daar een speciale veiligheidsfolie voor?

Ja zeker. De folie moet aan strenge eisen voldoen

De folie moet getest zijn volgens de NEN 12600 impact test. Deze test geeft aan wat er gebeurd als een ruit met folie erop breekt. TNO of TUV voeren deze test uit.

Na de goed verlopen test krijgt de folie het felbegeerder certificaat. Dit certificaat is dan niet voor de folie MAAR voor de folie aangebracht volgens de richtlijnen van de fabrikant op dit glas.

Er zijn ook verschillende certificaten voor combinaties van verschillende soorten folie met glas
Al onze veiligheidsfolies voldoen aan deze NEN 12600 normering
Dat betekend dat voor een geldig certificaat de folie correct moet zijn aangebracht. Dat kunt u dus helaas niet zelf doen want dan heeft u geen certificaat NEN 12600. Dat hebben wij niet bepaald maar dat volgt uit de test methode.

Afhankelijk van de situatie moet de folie aan 1 of aan 2 kanten van het glas aangebracht worden. Staan er aan beide kanten van het glas producten die in aanraking komen met voedsel – bijvoorbeeld productie aan de ene kant en verpakkingsmateriaal aan de andere kant -van moet een beide kanten veiligheidsfolie aan gebracht worden.

Folie hoeft niet aan het kozijn bevestigd te worden.

Als er veel met water op de ruit wordt schoongemaakt is het beter goed af te kitten of onder de glaslatten te monteren.

Heb je vragen of wil je nog meer informatie neem dan via dit formulier contact met me op.

Groeten

logo De Kock Raamfolie. de naam met daar boven een witte boog

Met vriendelijke groeten

Mark de Kock

Artikelen in HACCP BRC IFS