Veiligheidsfolie is een dikke polyester folie die met extra sterke lijm op het raam geplakt wordt. Met deze folie zorgt u ervoor dat het glas aan elkaar blijft hangen. Hierdoor komen er geen splinters vrij en hebben inbrekers en vandalen geen kans.

De 8 voordelen van veiligheidsfolie:

 • Maakt glas een stuk sterker.
 • Werkt inbraakvertragend en preventief.
 • Beperkt de schade, houdt gebroken glas bijeen en voorkomt rondvliegende glasscherven.
 • Weert 99% van de UV-stralen.
 • Is net zo helder als glas.
 • Te reinigen als glas, beschermd door kraswerende laag.
 • Onderhoudsvrij.
 • Met weinig overlast door ervaren monteurs gemonteerd

Veiligheidsfolie wordt gebruikt voor:

 • Voorkomen van glassplinters. Veiligheidsfolie zorgt er voor dat er geen glassplinters in ons eten komen – HACCP of BRC certificering. Dat kinderen niet gewond raken op kinderdagverblijven en scholen. Zelfs in uw eigen huis kan deze folie een goede bescherming bieden. Denk maar eens aan die deuren met glas.
 • Inbraakbeveiliging. Glas met veiligheidsfolie maakt het voor inbrekers en vandalen extra lastig om binnen te komen. De glasfolie houdt het glas bijeen. Daardoor kost het meer tijd om er doorheen te breken. Ook voorkomt de veiligheidsfolie een ravage aan glassplinters en beschadiging van uw spullen.
 • Explosiebeveiliging. Een speciaal glasfolie biedt zelfs bescherming bij een explosie of aanslag. Deze glasfolie houdt het glas ook onder deze extreme omstandigheden bij elkaar. Deze vorm van beveiliging is vooral gericht op personen
 • Aardbeving bestendig. Voorkomen dat in geval van een aardbeving de glas splinters in de rondte vliegen. Voornamelijk bedoelt om persoonlijk letsel te voorkomen.
Gebroken ruit die door de veiligheidsfolie bij elkaar gehouden wordt
Resultaat na vandalismeGlas voorzien van veiligheidsfolie voorkomt een ravage binnen. De door vandalen gegooide stenen zijn niet binnengedrongen en binnen ligt nauwelijks kapot glas.

Video test Veiligheidsfolie

De Kock Raamfolie levert een breed assortiment veiligheidsfolies.
Meer weten over de mogelijkheden en technische specificatie? Vraag het ons gerust.

Bekijk onze oplossingen met veiligheidsfolie

250K – Eindhoven

250K ontwerpt en ontwikkelt podia voor artiesten, festivals en evenementen over de hele wereld.

Voor het hoofdkantoor in Eindhoven heeft De Kock Raamfolie alle ramen voorzien van inbraakvertragende raamfolie. Vanwege de aantrekkelijk spullen en de relatief afgelegen plek is voor een zware veiligheidsfolie gekozen. Toch zie je niets van deze zware veiligheidsfolie

Daarna hebben we om de inkijk te voorkomen ook een lichte matte raamfolie aangebracht. Deze matte raamfolie laat al het licht door maar is ondoorzichtig. Dus alle privacy

250K – Eindhoven
250k-2250k-3250-k-1

250K – Eindhoven

Voorbeelden van scherfbeveiliging
Hoe folie beschermd tijdens vandalismeSchool met KDV voorzien van scherfveilige folieSchuifpui voorzien van veiligheidsfolie

Voorbeelden van scherfbeveiliging

Voorbeelden van scherfbeveiliging

Bedrijven die voedsel verwerken moeten aan de hoogste hygiëne- en veiligheidsstandaarden voldoen. Al het glas moet daarom van folie voorzien worden om te voorkomen dat er glassplinters in ons eten komen. Vaak voorzien we de ramen daarom van 4 Mil veiligheidsfolie. Deze folie voldoet aan NEN 12600 en daarmee aan HACCP/BRC/IFS.

Veel scholen en kinderdagverblijven hebben we voorzien van 4 Mil veiligheidsfolie om de kinderen te beschermen.

Woningen met grote schuifdeuren kunnen we voorzien van 8 Mil veiligheidsfolie. Er is voor deze zwaardere folie gekozen vanwege het glasoppervlak en ook om het inbrekers moeilijker te maken.

Advocatenkantoor – Brussel

Dit internationaal opererend advocatenkantoor in Brussel, gelegen tussen twee ambassades wilde meer veiligheid voor medewerkers en gasten.

De ramen zijn door ons voorzien van speciale veiligheidsfolie en daarna verankerd aan de kozijnen.

De folie is flexibel genoeg om bij een explosie de drukgolf op te vangen. Door de verankering blijft alles op zijn plaats. Er zal bij een explosie geen glas in het rond vliegen. Het bereikte veiligheidsniveau is hiermee hoger dan de Amerikaanse overheid minimaal voor zijn eigen personeel en panden vereist.

Advocatenkantoor – Brussel
IMG_20170210_090307IMG_20170210_090358veiligheidsfolie in Brussel

Advocatenkantoor – Brussel

Kosmos – Amersfoort
geprinte raamfolie Kosmosgeprinte raamfolie Kosmosgeprinte raamfolie Kosmos

Kosmos – Amersfoort

Kosmos – Amersfoort

Voor de raamfolie van Kosmos – dat onderdak biedt aan een gymzaal, kantine en speelruimte – kwam de ontwerpster met een bijzonder idee. Een soort letterregen, waarbij de letters als het ware uit de lucht komen vallen. Om dit effect te bereiken is een zeer heldere, onzichtbare veiligheidsfolie met laserprint gebruikt.